Seadoo 3D starting issue, Electric's

Status
Not open for further replies.
Messages
13
Likes
0
Location
Scotland
Water Crafts
Seadoo RX
Seadoo 3D
Seadoo Challenger 240EFi
#1
Hi everyone, I'm hoping for some help with an issue I'm having with a 3D. Lanyard in, double beep and no starting. Now to this point I've search through mostly all of the other posts and tried what I've seen post wise on here. I've...
Replaced battery, checked wiring and earth. Replaced solenoid, removed rectifier and dried out, removed MPEM and dried out in case wet. Checked all fuses, checked starting button, and started the ski with the lanyard in and shorting the starter terminal connection, which the stop button kills the engine.

What can it be??
 


Messages
13
Likes
0
Location
Scotland
Water Crafts
Seadoo RX
Seadoo 3D
Seadoo Challenger 240EFi
#2
I've checked and the stop button doesn't kill the engine, only thing that kills the engine is pulling the lanyard.
 

Coastiejoe

Moderator
Staff member
Moderator
Messages
14,648
Likes
98
Location
FLorida, Southern Area
Water Crafts
2009 RTX X (255 hp supercharged / inter-cooled).
2010 GTX 155
#3
Two ways to test the START/STOP button. For continuity and for voltage at the trigger wire at the solenoid. Which test did you do?
 
Messages
13
Likes
0
Location
Scotland
Water Crafts
Seadoo RX
Seadoo 3D
Seadoo Challenger 240EFi
#4
I've tested for voltage at solenoid, which there was power and no power or continuity at the start/stop. When shorted and running the ski will only switch off with pulling the lanyard off.
I think the previous owner has jump started the ski and possibly damaged the ecu.
 

Coastiejoe

Moderator
Staff member
Moderator
Messages
14,648
Likes
98
Location
FLorida, Southern Area
Water Crafts
2009 RTX X (255 hp supercharged / inter-cooled).
2010 GTX 155
#5
Iwhich there was power and no power or continuity
What does this mean, power and no power.

Power when pressed and not when not pressed, if so, then either the solenoid is bad or it has lost its ground.

But,,, since the STOP button doesn't kill the engine, it is either a bad button, wire between the button and MPEM, or bad MPEM.
 
Status
Not open for further replies.

Users who viewed this discussion (Total:0)

Adsense

Usergroup

Administrator Moderator Premium Member
Top