My 07 rxt giving a single beep as accelerating - Seadoo Forums
Need OEM parts for your boat or PWC? Visit SeadooWarehouse.com
Results 1 to 10 of 10
  1. ☑ ORIGINAL POSTER #1
    Senior Member Rrm1387's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    long island
    Posts
    180
    Watercrafts
    07 Rxt 215 s/c oh yea!!! 03 gtx supercharged 4 stroke 03 edgewater 265cc
    Thumbs Up
    Received: 2 Given: 0


    Default My 07 rxt giving a single beep as accelerating

    My first time out this year. Put the key in got two beeps and the dash said 12v low. As i accerlerated i get a beep . It runs fine and sounds good. I replaced the battery ,changed the plugs and oil. I am not getting any other lights or warning just an occasional beep. I checked the oil and it was at the top of the oil range so i removed around a half a quart. I put the battery back on charge and it seems low. Would any of these things cause my beep.

    0 Not allowed!

  2. # ADS
     

  3. #2
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    AU
    Posts
    6
    Thumbs Up
    Received: 0 Given: 0


    Default

    You pretty much answered your own question. The charge system isnt working. Check volts while running. I just replaced my regulator about a month ago for the same issue. You want 13.5+ at idle

    0 Not allowed!

  4. ☑ ORIGINAL POSTER #3
    Senior Member Rrm1387's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    long island
    Posts
    180
    Watercrafts
    07 Rxt 215 s/c oh yea!!! 03 gtx supercharged 4 stroke 03 edgewater 265cc
    Thumbs Up
    Received: 2 Given: 0


    Default

    Just wanted to update my finding. I charged my battery and was showing around 12.89 volts. I started the ski and the volts dropped to around 12.45. So I guess the regulator isn't working?

    0 Not allowed!

  5. #4
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    AU
    Posts
    6
    Thumbs Up
    Received: 0 Given: 0


    Default

    You could assume so.
    The 3 yellow wires going to the reg/rec.
    Put yor voltmeter on AC and test for voltage.
    From memory it should be about 60v AC at about 3000rpm.

    If its around that 60v mark. then replace regulator

    0 Not allowed!

  6. ☑ ORIGINAL POSTER #5
    Senior Member Rrm1387's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    long island
    Posts
    180
    Watercrafts
    07 Rxt 215 s/c oh yea!!! 03 gtx supercharged 4 stroke 03 edgewater 265cc
    Thumbs Up
    Received: 2 Given: 0


    Default

    of course my problems are never that easy. I put in a new rectifier and there was no change. As I increased the rpms there was no change in the meter.

    0 Not allowed!

  7. #6
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    AU
    Posts
    6
    Thumbs Up
    Received: 0 Given: 0


    Default

    Did you test for ac voltage on the 3 yellow wires? Probably a ****ed stator

    0 Not allowed!

  8. ☑ ORIGINAL POSTER #7
    Senior Member Rrm1387's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    long island
    Posts
    180
    Watercrafts
    07 Rxt 215 s/c oh yea!!! 03 gtx supercharged 4 stroke 03 edgewater 265cc
    Thumbs Up
    Received: 2 Given: 0


    Default

    I will test the 3 yellow wires today. I read a post that suggests I should test it where it plugs in by the oil filter and also where it plugs into the rectifier? For the stator I basically have to remove the back half of the ski? What kind of volts am I looking for?

    0 Not allowed!

  9. #8
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    AU
    Posts
    6
    Thumbs Up
    Received: 0 Given: 0


    Default

    As i said above. Something like 60v AC at 3000rpm.
    And like 20v AC at idle.
    Just test it where ever.
    I just used the multimeter probes to stab holes in the wires. Then taped up

    0 Not allowed!

  10. ☑ ORIGINAL POSTER #9
    Senior Member Rrm1387's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    long island
    Posts
    180
    Watercrafts
    07 Rxt 215 s/c oh yea!!! 03 gtx supercharged 4 stroke 03 edgewater 265cc
    Thumbs Up
    Received: 2 Given: 0


    Default

    I just tested it at the back had around 22 or 23 at idle. I also tested it by the rectifier. The diode test of the old rectifier had nothing. I tested the new rectifier and it showed numbers on all points. there is relay at the fuse block tyco relay part #VJ28-95F74-S01. Does that effect the charging system.
    Last edited by Rrm1387; 05-24-17 at 12:45 PM. Reason: more information

    0 Not allowed!

  11. ☑ ORIGINAL POSTER #10
    Senior Member Rrm1387's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    long island
    Posts
    180
    Watercrafts
    07 Rxt 215 s/c oh yea!!! 03 gtx supercharged 4 stroke 03 edgewater 265cc
    Thumbs Up
    Received: 2 Given: 0


    Default

    Still not charging i purchased a seadoo rectifier thinking after market no good . The dcv volt meter does not move dropes to 12.3 and stays there . Any ideas

    0 Not allowed!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Single load (random) beep
    By Carboncow in forum 4-Tec Sea-Doo Boats
    Replies: 20
    Last Post: 08-28-16, 11:53 PM
  2. 2004 RXP long beep when accelerating
    By Kentucky mark in forum 4-Tec Sea-Doo PWC Forum
    Replies: 3
    Last Post: 07-28-13, 10:17 PM
  3. Single beep while cruising but nothing on the gauges?
    By fearthisinc in forum 4-Tec Sea-Doo Boats
    Replies: 2
    Last Post: 07-09-13, 03:38 PM
  4. Single Beep while riding
    By HooverAl in forum 4-Tec Sea-Doo PWC Forum
    Replies: 3
    Last Post: 06-06-13, 02:36 PM
  5. 2001 GTS Dies as accelerating then 1 beep
    By rshaker2 in forum 2-Stroke Sea-Doo PWC forum
    Replies: 8
    Last Post: 08-26-11, 02:26 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Register forum what's new