Buzzing sound won't quit. Ready to ride! - Seadoo Forums
Need OEM parts for your boat or PWC? Visit SeadooWarehouse.com
Results 1 to 18 of 18
  1. ☑ ORIGINAL POSTER #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Lake City SC
    Posts
    13
    Thumbs Up
    Received: 0 Given: 0


    Default Buzzing sound won't quit. Ready to ride!

    I have 2 skis. '05 Bombardier makes a buzzing noise when going about 20 mph or better. Then it continues. Wondering if it could be a sensor and how to replace if so? Any ideas welcome. Just got the skis last summer. Love them!

    0 Not allowed!

  2. # ADS
     

  3. ☑ ORIGINAL POSTER #2
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Lake City SC
    Posts
    13
    Thumbs Up
    Received: 0 Given: 0


    Default Buzzing sound won't quit. Ready to ride!

    [IMG]https://uploads.tapatalk-
    20170428/82ca5a1f843b76701b0105d023b48cf5.jpg[/IMG]

    0 Not allowed!

  4. #3
    ryffish's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    US
    Posts
    303
    Thumbs Up
    Received: 11 Given: 0


    Default

    did you check your impeller and wear ring ? That could be it you might have sucked something in it

    0 Not allowed!

  5. #4
    ryffish's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    US
    Posts
    303
    Thumbs Up
    Received: 11 Given: 0


    Default

    Or your carbon seal and bellows it has that rubber wrapped around it might be tore

    0 Not allowed!

  6. ☑ ORIGINAL POSTER #5
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Lake City SC
    Posts
    13
    Thumbs Up
    Received: 0 Given: 0


    Default

    Thanks ryffish. I will check into that. When I bought them they said the wear ring had been replaced recently. I guess that might be the reason why. I will try to get that checked.

    0 Not allowed!

  7. ☑ ORIGINAL POSTER #6
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Lake City SC
    Posts
    13
    Thumbs Up
    Received: 0 Given: 0


    Default

    Ok. So these problems could cause the buzzer to sound and say check engine?

    0 Not allowed!

  8. #7
    ryffish's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    US
    Posts
    303
    Thumbs Up
    Received: 11 Given: 0


    Default

    you didnt say your check engine light was on . If you are throwing off a code you have to hook up to either buds or candoo pro it will give you a number and tell you what's wrong. Problem is you might have to take it to a pwc mechanic. you can do it yourself but you would have to buy a candoo home edition that would give you the diagnostic power you need

    0 Not allowed!

  9. #8
    SeadooForum Hall of fame ski-d00's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    St. Marys, Ohio
    Posts
    2,084
    Watercrafts
    2012 RXPX 2012 GTR 215 2006 3D DI 2005 Speedster 200 SC 370HP
    Thumbs Up
    Received: 81 Given: 1


    Default

    That's the first time you mentioned check engine light which is kind of important information. You need to explain the problem better in more detail and exactly what is happening. When you say buzzing, do you mean the beeper is going off? Is it constant, or a long beep every minute or so? Do you get any message on the dash like OIL with the check engine, red light flashing? What makes it go away? Does it start, idle, and run fine? Have you pressed set 5 times while it is beeping to get a code?

    With your current description, I can limit it down to about 200 possible issues.

    0 Not allowed!

  10. ☑ ORIGINAL POSTER #9
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Lake City SC
    Posts
    13
    Thumbs Up
    Received: 0 Given: 0


    Default

    The jet ski starts and idles fine. Usually when it gets above 20 mph the check engine light comes on and a beep that lasts for 5 seconds comes on and continues every few minutes unless you restart the jet ski

    0 Not allowed!

  11. ☑ ORIGINAL POSTER #10
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Lake City SC
    Posts
    13
    Thumbs Up
    Received: 0 Given: 0


    Default

    Sorry. My son just updated the way it really does.

    0 Not allowed!

  12. ☑ ORIGINAL POSTER #11
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Lake City SC
    Posts
    13
    Thumbs Up
    Received: 0 Given: 0


    Default

    Quote Originally Posted by ski-d00 View Post
    That's the first time you mentioned check engine light which is kind of important information. You need to explain the problem better in more detail and exactly what is happening. When you say buzzing, do you mean the beeper is going off? Is it constant, or a long beep every minute or so? Do you get any message on the dash like OIL with the check engine, red light flashing? What makes it go away? Does it start, idle, and run fine? Have you pressed set 5 times while it is beeping to get a code?

    With your current description, I can limit it down to about 200 possible issues.
    Sorry. I should have gotten my son to describe it better from the start. Thanks. I didn't know about pressing set 5 times for a code.

    0 Not allowed!

  13. #12
    Coastiejoe's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    FLorida, Southern Area
    Posts
    14,507
    Watercrafts
    2009 RTX X (255 hp supercharged / inter-cooled). 2010 GTX 155
    Thumbs Up
    Received: 685 Given: 5


    Default

    You/we need the code to help you better at this point.
    Repairing iPhones and iPads. and Mini iPads Cracked screens, motherboards, speakers, home buttons ect ect,

    Screen replacements for iPhone and iPads. Discount to all forum members. Stocking refurbished iPhones and iPads..

    0 Not allowed!

  14. ☑ ORIGINAL POSTER #13
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Lake City SC
    Posts
    13
    Thumbs Up
    Received: 0 Given: 0


    Default

    Ok. Got the code now. P-0544

    0 Not allowed!

  15. #14
    ryffish's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    US
    Posts
    303
    Thumbs Up
    Received: 11 Given: 0


    Default

    I got faulty exhaust sensor

    0 Not allowed!

  16. #15
    ryffish's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    US
    Posts
    303
    Thumbs Up
    Received: 11 Given: 0


    Default

    exhaust gas temperature sensor

    0 Not allowed!

  17. ☑ ORIGINAL POSTER #16
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Lake City SC
    Posts
    13
    Thumbs Up
    Received: 0 Given: 0


    Default

    Quote Originally Posted by ryffish View Post
    exhaust gas temperature sensor
    Can you tell me where it's located? And it might possibly just have a loose wire? Worth checking.

    0 Not allowed!

  18. #17
    SeadooForum Hall of fame ski-d00's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    St. Marys, Ohio
    Posts
    2,084
    Watercrafts
    2012 RXPX 2012 GTR 215 2006 3D DI 2005 Speedster 200 SC 370HP
    Thumbs Up
    Received: 81 Given: 1


    Default

    Very rarely do the exhaust temp sensors fail and since you say in your description that it goes off at 20mph it is even more likely that it is working fine and telling you that your exhaust is getting too hot. There are 3 small holes in the exit of the J-pipe that clog and will cause exactly what you are describing. Once these are cleaned, it won't trigger the code because it is getting better water flow to the waterbox keeping it cool and it works fine.

    This is a situation that normally gets progressively worse. Did this start out doing it only at full throttle? And then continue to do it more often? And now does it all the time?

    0 Not allowed!

  19. ☑ ORIGINAL POSTER #18
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Lake City SC
    Posts
    13
    Thumbs Up
    Received: 0 Given: 0


    Default

    Quote Originally Posted by susanmac View Post
    Can you tell me where it's located? And it might possibly just have a loose wire? Worth checking.

    Ok. Thanks for your help. So far it's working ok.

    0 Not allowed!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Buzzing Sound GTI SE 130
    By lakngulf in forum 4-Tec Sea-Doo PWC Forum
    Replies: 0
    Last Post: 06-28-14, 03:03 PM
  2. 96 GTX wont start, and hear a buzzing sound
    By sblack56 in forum 2-Stroke Sea-Doo PWC forum
    Replies: 11
    Last Post: 08-03-13, 04:04 PM
  3. 1989 Seadoo making Buzzing sound
    By joshuatg27 in forum 2-Stroke Sea-Doo PWC forum
    Replies: 4
    Last Post: 06-06-13, 08:07 PM
  4. buzzing sound when connecting key
    By ADRUNK3NH0B0 in forum 4-Tec Sea-Doo PWC Forum
    Replies: 11
    Last Post: 05-21-12, 11:16 AM
  5. buzzing sound when I hit the start button
    By vettesa78 in forum 2-Stroke Sea-Doo PWC forum
    Replies: 4
    Last Post: 03-20-12, 08:09 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Register forum what's new