Utopia - taking on water!! - Seadoo Forums

Visit PWCMuscle.com
for 15% off all Hydro Turf - CODE: HYDRO15
Need OEM parts for your boat or PWC? Visit SeadooWarehouse.com
Results 1 to 6 of 6
  1. ☑ ORIGINAL POSTER #1
    Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Grand Bend Canada
    Posts
    38
    Watercrafts
    2002 Utopia 205
    Thumbs Up
    Received: 0 Given: 0


    Unhappy Utopia - taking on water!!

    went out for an hour and half... took on about 1 1/2 feet of water in the boat... (bilge was plugged)... fixed the bilge after but that still doesn't explain to me - why or how did I take on so much water?.. plugs were in... no evidence of any damage to boat.. did get close to shore once and maybe sucked up a little sand.. but didn't hit bottom or anything... had the boat out 2 days earlier for 3 hours and took on no water.... any suggestions???

    0 Not allowed!

  2. # ADS
     

  3. #2
    Dr Honda's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    18,112
    Watercrafts
    '00 Polaris Genesis '96 XP800 '02 Islandia 240 EFI
    Thumbs Up
    Received: 332 Given: 0


    Default

    Is the water in the bilge or the passenger area?
    Tony

    PM or post for help. Don't leave questions in my profile box. (i never check it)

    I'm not going to be able to do vinyl or carbs for a while. Starting my new job is taking a lot of time

    0 Not allowed!

  4. ☑ ORIGINAL POSTER #3
    Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Grand Bend Canada
    Posts
    38
    Watercrafts
    2002 Utopia 205
    Thumbs Up
    Received: 0 Given: 0


    Default

    it was in the bilge and engine area... dealer said maybe cracked or blown out seal or??? in exhaust???

    0 Not allowed!

  5. #4
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    malone ny
    Posts
    17
    Watercrafts
    sea doo utopia 205
    Thumbs Up
    Received: 0 Given: 0


    Default

    check that your cap is on tight.it is where you can run the engine with a hose

    0 Not allowed!

  6. #5
    Dr Honda's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Pittsburgh
    Posts
    18,112
    Watercrafts
    '00 Polaris Genesis '96 XP800 '02 Islandia 240 EFI
    Thumbs Up
    Received: 332 Given: 0


    Default

    When it's in the bilge... all you can do is put it in the water, and start looking for leaks.

    Could be a split hose, a loose cap on the flush port, a crack in any metal part... or since it's a Merc... it could be coming in around the drive housing.

    0 Not allowed!

  7. ☑ ORIGINAL POSTER #6
    Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Grand Bend Canada
    Posts
    38
    Watercrafts
    2002 Utopia 205
    Thumbs Up
    Received: 0 Given: 0


    Red face Problem Solved!

    Thanks for everyone's input... turned out I'm just a dumb new boater as I forgot to put the cap back on, last time I flushed the motor - just like a couple of you suggested ... no wonder I was taking on so much water so quickly.... plus my bilge pump was full of debris....

    good news is that it's a nice cheap fix.

    0 Not allowed!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Water leak - Taking on Water - Pump Seals?
    By chevyguy in forum 2-Stroke Sea-Doo PWC forum
    Replies: 3
    Last Post: 05-20-12, 08:01 PM
  2. taking on water
    By junior_k6 in forum 4-Tec Sea-Doo PWC Forum
    Replies: 3
    Last Post: 05-29-09, 02:26 AM
  3. SPX Taking on Water
    By CDestry in forum 2-Stroke Sea-Doo PWC forum
    Replies: 1
    Last Post: 07-03-08, 02:21 AM
  4. gtx ltd taking on water
    By jesses in forum 2-Stroke Sea-Doo PWC forum
    Replies: 2
    Last Post: 06-26-08, 08:16 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Register forum what's new